HTML

Mi az élményház?

Minden ami élmény gyereknek és felnőttnek. www.magnoliak.hu

2012.06.26. 14:20 Magnóliások

JimJam - sonnenschein...

csapat2.jpgMostanában,műhelyes csajként sokat foglalkoztat bennünket az a kérdés, hogyan tudunk minél színvonalasabb szolgáltatást kínálni nektek. Mi a színvonal a számotokra és mi az, ami szerintünk hozzáadott érték, de valójában nektek nem az!

Mi is hallgatunk rádiót és nézünk tévét - és mit hallunk. NEM TUDOK MIT KEZDENI A GYEREKKEL NYÁRON?

Igen ez egy nehéz DIÓ! Megy a Lurkó ide oda - a táborkínálatoknak se szeri se száma. Egész nyáron a táborokban a gyerek - ez csak pénz kérdése - nem más! Sok szülőtől hallom, hogy nehézség az, hogy családonként 2-3 gyereknek kellene megoldani a szünidejét. Akkor nincs más hátra - fel a maszkot - és uzsgyi valamelyik pénzintézet kifosztására! Hahahhah - ha ezt nem vállaljátok akkor hova tovább?

Nagyi.jpgA nagyi, a szomszéd-néni vagy aki felügyel a gyerkőcökre szívesen el van velük, főznek lekvárt, elmennek a boltba közösen, délután egy kis játék a felfújható medencében vagy strand? 
Néha még rámorgunk a gyerekekre, hogy olvastál már ma? 

Ami a másik kedvenc vesszőparipám, hogy a táborok is általában egy tevékenységre vannak kihegyezve - tisztelet a kivételnek. A sporttáborokban csak a sport, az egyéb fejlesztő tevékenységet kínáló táborok - ott már azért sok jó és színvonalas tevékenység  található. Azok esetében nekem nagyon hiányzik a mozgás!!!  Mi a mix-táboroknak vagyunk a hívei - de ezt úgyis tudjátok! 

Viszont most előrukkolunk néhány nagyon színvonalas délelőtti vagy éppen kora-délutáni fejlesztő programmal. Ha délelőtt vagy éppen délután sok a napsugár, akkor szerintem nézzetek be a műhelyünkbe. Művészeti órák lesznek Gyantár Bertával - minden órán más technikákkal csodálatos művek fognak készülni. Lásd milyen csodák készültek az Illusztrációs kurzusunkonNYÁRI ALKOTÓ MŰHELY keddenként!

EGY hatalmas UTAZÁSRA készülünk a a JÁTÉKIMÁDÓ csapatunkkal. Ismerkedünk a földünk népeivel - és közben különböző mozgást interaktivitást igényélő társas játékokat játszanak a gyerekek Máté és Bözske vezetésével. Ők színészek - olyan igaziak - és nagyon figyelik a résztvevő gyerekekben azt, hogy mi az, ami ahhoz kell, hogy a Lurkó kinyissa önmagát és átlépje korlátait! Erről fogunk még írni - hiszen szombaton zártuk le az év közben nagy népszerűségnek örvendő Színjátszás kurzusunkat. Fantasztikus volt! De erről később! UTAZÁS A FÖLD KÖRÜL szerdánként!

Aztán mi is lehetne más a harmadik "lábunk", mint a játék az ANGOL nyelvvel! Az örök referencia gyerekünk, Luca egy éve jár a Dórihoz. Amit nem értett meg az iskolában - az "átment" a játékokkal. A szövegek, melyekkel játszanak kötetlenek, sok esetben az életből vették. Egy példa: How is your mother? My mother is dragon. - LUCA kimaradt az "a". Ja My mother is a dragon.  Na és még tudnám folytatni? Persze a csapatban sok gyerek sok sárkány - nyilván irányított játékok kerülnek be! A lényeg nem a meglévő tudás, hanem játékosan új ismereteket szerezzenek a gyerekek! NYÁRI ANGOL JÁTSZÓHÁZ  csütörtökönként!
Táboros.jpg


 

Szólj hozzá!


2012.06.24. 22:01 Magnóliások

Duna, kutyák, délutáni alvás - nyári műhely ....

India.tömeg.jpgNagyon csöndes - igazi meleg hetünk volt az elmúlt hét. Tanakodunk rajta, hogy mi lehet az ami ebben a melegben felcsigázhatja a hozzánk -online vagy ténylegesen ellátogató sokaságot.Vajon több idő van az érdekes programokra nyáron? Vagy munka után mindenki inkább hazarohan - hogy kipihenje a meleget? Vagy munka után mindenki a strandra szalad? Vagy van akinek a nyár megfelelőbb időszak arra, hogy kipróbáljon dolgokat? Első nyara a mi kis műhelyünknek, úgyhogy nem tudjuk mitévők legyünk - csak szeretnénk eltalálni azt, mi is lehet igazi nyári tevékenység nektek? 

fürdés a folyóban.jpgMa ezen tanakodtam a kismarosi Duna-parton. Ültem egy teraszon, néztem a vizet. Rengetegen jöttek mentek ott ahol én voltam. Kicsik, nagyok, fiatalok, szerelmesek, kisbabák és nagyobbacskák. Mindenki ment a "Dunának". :) Nem csoda - ma már sokkal elviselhetőbb volt a meleg - de azért jól esett a víz mellett. Nagyon érdekes a Dunán lenni. Ott senki nem nézi rossz szemmel, ha kutya macska a kicsi baba mellett a vízben ücsörög. Bevillantak itt-ott látott indiai képek. Gyerekek, felnőttek, bikák, elefántok és egyéb állatok együtt a vízben. Nők, akik ruhát mosnak - és mindenki egy helyen a Gangeszbe. A gyerekek viháncolnak - és mindenki mosolyog. Ezt láttam ma a Duna parton is.  Ebéd után pedig még szunyókáló családfőket, tollasozó apukákat és leányokat. 


Egy biztos, mindenki fáradtan érkezett - velünk együtt - és egy kis vizezés után vidáman távozott!

Azt leszögezhetjük. Nyáron a hétvége jó időben a természeté - de hét közben, jól eshet felnőttnek és gyereknek egyaránt, ha érdekes dolgokat csinálhatnak! Így megkezdjük a hetet - és szervezzük tovább - a táskás workshopot, a gyerek számára fejlesztő programjainkat , érdekes mozgásórákat felnőtteknek, ismeretterjesztő programokat a kismamáknak. Mivel klimatizáltak vagyunk - ezért reméljük, lehetünk majd OÁZIS azoknak, akik hozzánk benéztek. Azt garantáljuk, érdekességben nem lesz hiány!

Műhelylátogatás.jpg

Szólj hozzá!


2012.06.19. 22:29 Magnóliások

Érzések és élmények

Illusztráció1.jpgA hallgatásunknak egyetlen oka van - az időhiány. Fantasztikus dolgok történtek velünk az elmúlt napokban. Igazából annyi csoda, hogy a legjobb csak nézni és megfigyelni a dolgokat szépen halkan. Miért? Mert fantasztikus látni, hogy valamit kigondoltunk - egy kitűnő pedagógussal, aki kidolgozva a részleteket, megvalósítja a gyerekekkel - és egyszer csak megvan az eredmény - ami bámulatos. A művek szépsége miatt is, de számunkra a legnagyobb meglepetés az volt, amikor a gyerekek a kezükbe megfogták a mesekönyvüket és látták, hogy a saját képeik ott életre keltek... A szöveg és a kép együttese furcsán hatott mindenkire! Az is fontos, hogy az elkészült képek pedig keretre fellógatva ott voltak a könyvecskék mellett. "Akkor hogyan is került bele? Oda - amit rajzoltam? " - sok Lurkón ezt láttuk az adott pillanatban. Ami szintén nem volt utolsó élmény, hogy sikerült IGAZI kiállítási hangulatot teremtenünk: megnyitóval, fellógatott képekkel, névtáblákkal - és sok vidám családdal!

Ez a szombati kiállítás számunkra több volt mint egy rendezvény. A Műhelyünk ezzel az első kurzussal kezdett életre kelni 2011 novemberében. Az a 9 család - akiknek a gyermekei hétről hétre jöttek hozzánk alkotni - Gyantár Bertával az Ürömi iskola Művésztanárával - nagyon közel kerültek hozzánk. Voltak mindig további gyerekek, akik jöttek alkottak, de a rendszerességet nem tudták vállalni. Ők is nagyon sok szépet alkottak! De a Magnóliás kurzusok minden esetben igyekeznek célokat kitűzni, hogy a résztvevők érezzék azt, hogy merre van a fejlődés útja.

Ez az első igazi kézzel fogható cél volt az életünkben.

Folytatjuk a közös munkát - nyáron is alkotunk tovább - keddi napokon. Részletek: http://www.magnoliak.hu/gyerekek-tanfolyamok/nyari-alkotomhely-gyantar-bertaval.html

Illusztráció6.jpgIllusztráció2.jpgIllusztráció5.jpgIllusztráció3.jpg

Szólj hozzá!


2012.06.14. 19:42 Magnóliások

Örüljön aki zsiráf... És miért nehéz annak, aki nem az...

A magas és mély növés.... Ez örök téma a mi kis műhelyünkben. Miért? Aki látott már bennünket Magnóliás csajokat, ő tudja, hogy most miről írok.

Bagek.JPGNagy munkába vagyunk ma is. Készül ez-az a Boszorkánykonyhánkban. Suziartbag
alkotója és bloggere ZSUZSI járt nálunk.
Csodás táskái vannak - a NIA-s Sacinak van tőle táskája - megnéztük és azóta csodáljuk.
Elhívtuk ZSUZSIT, hogy tanítson bennünket meg - hogyan lehet ilyen szütyőket kreálni.
Átbeszéltük - és hamarosan elétek tárjuk - mikor, hogyan és hol lehet szabni varrni -
és magatoknak elkészített bag-ekkel vásárolni, járkálni, buliba menni satöbbi satöbbi...

fadarab.jpgAztán a mai napon folytatjuk a belterjes kreatív műhelyünket. Szombaton kiállítjuk kis "Illusztrátoraink" munkáit és megkapják a gyerekek a saját első mesekönyvüket. Első kurzusaink egyike a Gyerekkönyv illusztrációs kurzus. Minden szombaton jönnek a Lurkók - és alkotnak Gyantár Bertával. Festenek vágnak, rajzolnak, ragasztanak. Nagyon érdekes volt számomra - ahogy ezek a gyerekek - jöhetett szél, hó, sár vagy jég jöttek és rajzoltak - nevettek, meséltek. Megtöltötték a Műhelyt sok vidámsággal. Ennek a programnak a lezárása a kiállítás. Mi pedig egy nagy-nagy kiállítást akarunk megszervezni. Elmondom az eddigi hozzávalókat: RŐZSE - melyet a Duna-parton gyűjtöttünk, spárga - és sok-sok házi finomság. Hogy mi fog ebből kisülni - arról készül majd mindenféle felvétel -közzé is fogjuk tenni - de a poént nem szeretnénk lelőni. A kurzus vezető tanára ma nálunk járt egyeztetésre - átbeszéltük a szombatot. Nagyon meg volt elégedve a terveinkkel, és ő is nagyon lelkesen felajánlotta, hogy süt a gyerkőcöknek egy isteni sütit... Nagyon várjuk mi is a szombatot - de még addig nagyon sok a teendő!!!!

 

Szólj hozzá!


2012.06.13. 22:10 Magnóliások

Miért is volt jó a Csajoknak a Fonóban?

Ma barkács napunk volt - és a héten határozottan a kreativitásunk van fókuszban.


Azért hallgattunk el - mert a Újrahasznosított virágos kert.jpghéten pötyögünk a gépen, barkácsolunk, rőzsét gyűjtünk, sütünk, és
egy csodás kiállítást szervezünk.

Huhhhh... Ez egy nagyon pörgős hét. Kicsit lezárunk - kicsit előkészítünk. Na belemegyek.

Ma Ditta volt nálunk.Az ő neve egyet jelent az Otthonkommandóval. Blogger és egy gondolkodó, alkotó Csaj. Jó vele itt a Műhelyben. Amúgy is egy magából teljesen természetesen kreatív energiákat sugárzó Ember. Jár a fejében a sok minden és valami csoda jön elő mindig. Most készítünk elő egy WÖRKSOPPOT - ahogy ő írta ma este nekem. Egy olyan témát teszünk most az étlapunkra - ami most nagyon populáris - de nagyon szeretnénk olyan "feketebárányosan" megcsinálni. Tudjátok, olyat adni, ami ezen a témán belül egyedi. Nehéz - de sínen vagyunk. És ma közösen belecsaptunk - és három csaj három valamin dolgozott. Nem fogunk sokáig titkolózni - csak még a részletek pontosítás alatt vannak.
Újra.Lámpa-tök jó!.jpg
Annyit elárulhatok - Dóri szőtt Ditta és én újságpapírból formáztunk. Az eredmény az, hogy amit Ditta kigondolt-
az megvalósítható! Még nekünk Magnóliás csajoknak. is! Amiről viszont írni akartam - ennek az egésznek a hangulata. Én nem bírok sokat bíbelődni. Első óra után mindent kitaláltam - aztán lementem a közeli Il Café-ba, ahol a leggarantáltabban legfinomabb kávét beszereztem - visszasomfordáltam 3 RUDIval két kávéval - és csak formáztunk - és lett belőle valami. Megszületett. És közben - dumáltunk - mindenről, családról, balhékról, válásról,szerelemről, gyerekszületésről. Nagyon jó érzésem van most is, ahogy írom.
Nyilván - minden kézműves kurzusnak van egy miliője - de itt amikor a semmiből csinálunk valamit és közben a lelkünk is élheti a világát! :) Na ez az... Csajok - bármit is csinálunk - nem véletlen találták ki a FONÓT - jó otthon is a családdal - de adjatok magatoknak néhány ajándék órát - és ha jó a csapat - akkor hetekre bepakoljátok a jókedvet! 

 

 

 

Szólj hozzá!


2012.06.10. 21:30 Magnóliások

Mi a NIA?

Hát igen... ez a kérdés kavargott a fejemben egészen múlt hétfőig. Mert az igazat megvallva tényleg fogalmam sem volt a dologról. Aztán ahogy lenni szokott, 'rákerestem' és már tudtam, hogy tánc és némi harcművészet keveredésére számíthatok. Állok elébe- gondoltam- táncolni szeretek, a harcművészetet meg épp ideje kipróbálnom...


Ezek a gondolatok cikáztak a fejemben, mikor végül eljött a nap, megszólalt a zene és elkezdtünk mozogni. Rövid bemelegítés után elkezdődött A TÁNC. És persze csöppet sem olyan volt, mint képzeltem!:)

Fura, magával ragadó hangulat alakult ki és jó volt látni, hogy minden lány felszabadultan mozog! Megtanultunk pár alaplépést, melyeket mindenki a saját stílusa, kedve és energiája szerint alkalmazott. Volt jó pár improvizációs rész is, és büszkén mondhatom senki sem volt félős!! Így elsőre nekem a modern tánchoz állt a legközelebb, néhány box mozdulattal megspékelve. Azóta már tudom, hogy a két dolog aránya ízlés szerint változtatható. Nagyon jó érzés volt együtt mozogni a zenére és a teljes átszellemüléshez még az is hozzátartozik, hogy hála a sok kecses és finom mozdulatnak itt garantáltan gyönyörűnek és 200 %-ban nőnek érzed magad!
 

Összességében végtelenül pozitív, nagyon szabad és egyértelműen jó érzés lett rajtam úrrá és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy csurig teltem pozitív energiával!Úgyhogy készítem is a pakkomat holnapra, életem második NIA órájára!



 

Szólj hozzá!


2012.06.03. 17:44 Magnóliások

Hétvége vagy hétköznap?

Beads.jpgMióta belevetettük magunkat a Műhelyéletbe, sok dilemmát okoz, hogy mikor jobb tartani a workshopjainkat vagy a kurzusainkat. Ezen a hétvégén valami megint bebizonyosodott.
Sok program volt nálunk: a gyerekek még készítik a könyveiket, készülnek a színi fellépésre is. ÉS AZ ELSŐ Otthonkommandó hétvégi workshop is most zajlik. Azt már meg sem említem, hogy gyöngyöt fűztek a leányok, asszonyok Decsi Kis Dorkával. Vasárnap kommandóznak tovább a Csajok. Színskála, üzletek, alaprajzok és közös dekorálás.
Aztán gondoltuk, hogy dobjuk fel a napot. Kimentünk a Rómaira ebédelni. Menza a hűs fák alatt. És tudjátok mit láttam. Mindenki csacsogott. Mesélt - valami mindig eszébe jutott valamiről, a másikunk folytatta. Kérdések és válaszok. És egy jó kis ücsörgés. Olyan sziesztásan.


Ma azt érzem, hogy mindig jó csapat volt - de így, hogy a résztvevőkSzieszta.jpg rászánták ezt a hétvégét - és a workshopot tiszta szívvel csinálják. Hallgatják, hozzászólnak - aktívak - és megosztanak, vitatkoznak. Az esti workshopokon nehezebb volt ilyen aktivitást elérni és sajnos a közös kajálásra sem volt alkalom. Pedig azt többet ki nem hagynám!

Most éppen a workshop vége megy - kicsit másképpen haladtak a leányok. Most parázs vita van a minta alaprajzon. Mindenki mondja és mondja....


Én azt hiszem az eredeti kérdést eldöntve: jobb ez a hétvége - ha minimum 3 óra / alkalom! Ami fontos, a lelkedet rá kell hangolni és akkor nagyon sokat fogsz kapni!
Színjátszós.jpg
 

Szólj hozzá!


2012.06.02. 16:40 Magnóliások

Negatívból pozitívba....

Spine2.jpgTegnap sokan voltunk este a gerinctornán. Nagyon furcsa nekem. Én korábban meg voltam róla győződve, hogy csak az a sport - amikor valamit nagy energiával, gyorsan és gyöngyöző homlokkal végzek. Továbbá azt is hittem, hogy mindenki, aki ilyen jellegű mozgásórán részt vesz - az +60-as.
Erre az elméletemre teljes mértékben rácáfol a Magnóliás gerinctorna. A Csajok átlagéletkora maximum 25. Vidámak, szépek. Ami még elmondható: nyitottak mindenre. Kreatívan érdeklődnek és tudatosak.
Ja és a saját érzésekről. Engem nagyon jólesően átmozgat. Talán így negyvenesként megértem végre arra, amire mások már 20-as éveikben. :)

Még egy tapasztalatot gyűjtöttem tegnap. Márti a gyógytornász - aki a Magnóliákban a gerinctornát koordinálja
eredetileg ZUMBA órára jár hozzánk.
Említette, hogy ő már egyszer próbálta ezt a mozgásórát és borzalmas élménye volt! Aztán a barátnője unszolására jött el hozzánk a műhelybe - és láss csodát: Bea órája az egyik nagy kedvence lett - és nagyon szereti a kedd estéket azóta.
Tehát az is lehet egy népi megfigyelés: Ha negatív élményed volt valamivel és valakivel - adj sanszot arra, hogy egy másik alkalommal, mással ez pozitívvá alakulhasson át
!
 

 

 

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása