HTML

Mi az élményház?

Minden ami élmény gyereknek és felnőttnek. www.magnoliak.hu

2012.07.29. 20:21 Magnóliások

Most érik az erdei szeder - a legjobb nyár...

Nyár.JPGReggel futás a nyári zivatarban. Görkori és bicikli, tollasozás.. Őrség, Duna-part /külön-külön/ erdő és vidámság! Csodás ez a hétvége!

Azon tanakodtam - fura egy nyarunk van! Nyár elején azt hittem, hogy kész bezár Budapest - csak mi maradunk.
40 fok, forró aszfalt, alvó kereskedők -és persze ne feledjük az Óbuda Promenád építkezés miatt - alvó építőipari munkatársak a műhely körül. /Ez nem csoda 40 fok felett!!!/

Aztán jött egy "páli" fordulat - és igazán mondom, nagyon kellemes ez a nyár. A meleg éppen annyira meleg, hogy egy csomó mindenhez van kedve az embernek. Lehet kirándulni a városban, kertészkedni, lakást/műhelyt karban és rendben- tartani és persze nem utolsó sorban nyaralni menni! Ez egy igazi aktív nyár lehet ha azzá tesszük!

feketeszeder.JPGEz az a nyár -amikor az ember eljuthat az erdőbe is - hiszen van azért nap, hogy nem olyan "fürdőruhaszaggatós" a meleg - és elindulhatunk barangolni. Mit látunk? Csodálatos árnyalatait a zöldnek! A természet meghálálja az esőt. Ha olyan helyen lennél - ahol mezőgazdasági termelést is láthatsz - az az igazi ajándék. Nemrégiben írtam a napraforgó táblákról - egy reggeli erdős futásom alkalmával. Most nem hagyhatom ki a fekete szeder érését. Még csak piroslik - de pár nap és fekete lesz. Imádjuk - úgy családilag. Esszük csak úgy, meg turmixba és fagyiba is. De emlékszem a gyerekkoromba még szedtük Akarattyán, ahogy mentünk a Balatonhoz le fürdeni - az erdőben az ösvényen. Imádtuk -sajnos más is, ezért nagyon rá kellett hajtani, ha érett. Soha nem volt egyszerű megközelíteni - és most sem az! Nem elég hogy szúrós, de általában megközelíthetetlenül áll a helyén. De rajtunk nem fog ki! 

Summer in the cití.jpgVisszatérve 2012 nyarára - műhely szempontból csodás. Nem vagyunk egy évesek - és látjuk, hogy egyre többen nyitottak vagytok arra, amit csinálunk. Jó látni, hogy a számunkra értéket kínáló és színvonalas kurzusokról kérdeztek és jöttök. Élmény nekünk - ahogy egy-egy műhelymunka során kialakul egy pezsgő élet - és nem csak leírjuk, hanem a szemünk láttára meg is születik! Az is jó, hogy ha elindítunk egy különös és kevésbé ismert mozgásórát - egyre több kérdés jön róla - és bizony vannak köztetek bátrak... Még sok gyereket szeretnénk a műhelyben látni, mert nagyon szeretjük a Lurkókat - ezen dolgozunk most, hogy számukra is sok érdekeset kínáljunk!



Köszönjük a bizalmatokat - és dolgozunk rajta, hogy tovább fejlesszük a műhelyt - és mindannyian megtaláljátok benne a számotokra értéket képviselő tevékenységet.

Szólj hozzá!


2012.07.26. 10:41 Magnóliások

Mi ez a sok ecset? Miért van a rúzs a fogamon? - Interjú Balla Katalin/Katushkával a Make up blog bloggerinájával.

fashion.jpg

Kezdetektől fogva nagyon szeretnénk a felnőtt kurzusainkban –egy „Fashion” szekciót kialakítani.
Miért tartjuk fontosnak? Azért mert nők vagyunk! Elrohanunk a mindennapokban – érdekel bennünket minden, amivel szebbé és vonzóbbá tehetjük magunkat magunknak, családunknak és nem túlzás talán – mindenkinek. A szépség belülről fakad – mondjuk sokszor. Minden, amit mi tudatosan „építünk” magunkra – az csak kiegészítheti ezt a belső ragyogást.
Ezen gondolatok mentén kezdtünk kutatásba, ki is lenne az a szakember, akit meghívhatunk a Műhelybe workshopot tartani. Kritérium volt számunkra: a szakmaiság és a megfelelő előadói készség. Ezt a kettőt Balla Katalin személyében találtuk meg.  Készítettünk egy rövid interjút Katával (Katushka) melyből kiderül, miért is fontos egy nő számára a smink és hogyan ismerjük ki magunkat a sminkanyagok erdejében.

Mióta érdeklődsz a „smink-tudomány” iránt?

Már kiskorom óta vonzott ez a világ. Pár éve megfogalmazódott bennem az igény, hogy ezt komolyabban is meg szeretném tanulni. Nagyon sokat kerestem, hogy megtaláljam a megfelelő tanfolyamot. Sikerült olyan tudást, termékismeretet elsajátítanom, amivel mindenképp több lettem.


make up.jpgTe sminkeled-e magadat – és ha igen, akkor mi határozza meg számodra, hogy milyen sminket készítesz magadnak?

Én egy igazi smink-fanatikus vagyok. Hétköznapokon mindig kisminkelem magam. Persze hétvégén ha otthon vagyok, akkor nem, de ha kimozdulok valamerre, akkor mindig kerül smink az arcomra. Az hogy mi határozza meg a napi sminkemet, az csakis a kedvemtől függ. Ha vidáman ébredek, akkor még a legextrémebb neo-rózsaszín rúzst is szívesen magamra kenem. Ilyenkor nem szoktam foglalkozni azzal, hogy ki mit gondol rólam, vagyis nem zavar ha valaki azt mondja, hogy „nappalra ez kicsit sok”. Csak az fontos hogy én jól érezzem magam.J Viszont ha „bal lábbal” ébredek, akkor inkább egyszínű, esetenként egyszerűbb sminket készítek magamnak.


Milyen az ideális smink-eszköz felszerelés? Mely eszközöket tekinted „kötelezőnek” minden nő számára?

Egy szép smink elkészítéséhez elengedhetetlenek a jó minőségű eszközök. Viszont ez nem azt jelenti, hogy feltétlen vagyonokat kell költeni egy egy ecsetre pl. csak tudni kell, hogy hol vegyük meg azokat. Én a legfontosabbnak az ecseteket tartom. Kötelezőnek tartom pl. az alapozó ecsetet, a szemhéj árnyaló ecsetet, satírozó ecsetet. Ezeken nagyon sok áll vagy bukik.

Rúzs.jpgMelyek azok a sminkanyagok (sminktermékek), melyek nem hiányozhatnak egy nő neszesszeréből?

Ami szerintem minden neszesszeren benne kell hogy legyen, az a szempillaspirál, egy szemceruza, szájfény, vagy egy natúr árnyalatú rúzs, esetleg pirosító, púder. Ennyi termékkel már nagyon sok mindent lehet kezdeni és még sok helyet sem foglal. Napközben általában azért szükség van a smink felfrissítésére és ezekkel a termékekkel ezt gond nélkül végre lehet hajtani.


Másképpen kell-e sminkelni magukat a várandósság ideje alatt?

Tévhit, hogy ha egy nő kisbabát vár, akkor árt magának és a babának azzal ha festi magát. Mivel nem vegyszerekről van szó, hanem teljesen bőrbarát, esetleg természetes anyagokról, nyugodtan sminkelhetik magukat!


Melyek egy nappali smink sajátosságai?

Ha nappali sminkről beszélünk, akkor nem kell erős sminkre gondolni. Én úgy szoktam megfogalmazni, hogy van is rajtunk smink, de olyan mintha mégse lenne. Apró trükkökkel kiemelhetjük azokat a részeket, amikre büszkék vagyunk, amiket szebbnek tartunk, pl. a szemünket, ajkainkat. Összehatásában mindenképp előnyére változik az arcunk, ha ügyesen használjuk a színeket és az eszközöket. 


Hogyan kezdje el valaki a sminkelés művészetét, ha még teljesen kezdő?

Először is tájékozódjon minél szélesebb körben a termékekről, technikákról, amiket a későbbiekben esetleg használni fog. Erre teljesen alkalmasak a blogok. Ha ennél több segítségre van szüksége, mert esetleg nincs elképzelése, hogy is álljon neki a sminkeléshez, akkor igénybe lehet venni külső segítséget, pl. tanfolyamokat. Ilyenkor a hölgyek elsajátíthatják az alap technikákat, megtanulhatják, hogy milyen színek állnak nekik jól, és  ezeket, hogy tudják elkészíteni bármikor otthon maguknak is. Ilyenkor a hangsúly a személyre szabottságon kell legyen.

Szólj hozzá!


2012.07.24. 20:58 Magnóliások

UFÓ-nak néznek mert van egy új szerelmem. NIA -ő egy energikus, vidám nő.. Ismeritek?

Pillanat.2_1.jpgEgy hónapja NIA-zunk hetente egy alkalommal. Nagyon várjuk! Miért? Mert a NIA szabad, de átmozgat és elgondolkodtat. Ellazulunk és minden aktuális gondolatunkat elengedjük. Csak táncolunk. Különböző „fajták” vagyunk, akik együtt mozgunk. Ennek ellenére azt látom, hogy szinte kialakult egy csapat, akik hétről hétre ott vagyunk, és egyre jobban érezzük:elengedhetjük a hétköznapjainkat és együtt, de magunkban vagyunk! Ez ritka!    Jávor Hajni /Magnóliák Műhelye

Mi a  NIA ?
Egy egyensúlyt kereső mai nő szemével, aki mellesleg a pilates mellé ezt a táncos, kicsit spirituális, nőies ámde egyedi mozgásformát választotta és oktatja… Sőtér Sarolta 

Saci.JPG„Hol van szükség egyensúlyra? Szerintem mindenhol, mivel mindenben ott van a polaritás és a kettősség.Elsőként ott van a testünk és a lelkünk, sőt, fő rendezőként ott figyel még az elménk is. Aztán ott van a folyamatos változás, kézen fogva az állandóság utáni vágyunkkal. Aztán mehetünk tovább a kiáradó és befogadó energiával, a szabadsággal és kötöttségekkel, vagy máshogyan mondva a lehetőségeink és a korlátaink témával. Mert igazán tényleg mindegy, csak millióképpen van jelen az életünkben.

A táncban éreztem meg legelőször a lehetőségét annak, hogy mindkettővel foglalkozhatok egyszerre. Aztán az is kettévált: hihetetlen lelki/érzelmi/szellemi élményeim és felismeréseim voltak, de a testemet sutának éreztem. Nem kedveltem túlzottan a kész NIA rutinokat, én szárnyalni szerettem volna, minden egyes alkalommal megváltani a világom. De mindig belerondítottak a képbe a hétköznapok - ezek a csúnya földi dolgok. 

Egy kis spirituális gondolatmenet…

Aztán eljött a tréning, ami ráerősített arra, hogy hello, itt vagyunk a testünkben, táncolj nyitott szemmel, legyél benne a mozdulataidban, legyél benne az életedben és földeld le magad. Egyszerre növessz gyökereket és nyúlj az ég felé. Na persze, én, aki még táncolni is csak lábújjhegyen, hogy a lehető legkevesebb részem legyen idelent. Könnyű kiszakadni, akár felfelé (spiritualitás), akár lefelé (anyagi világ), akár kifelé (hétköznapok), akár befelé (lelki dolgok). Pedig itt vagyok és szeretném, ha az életemet olyan minőségben élném, amivel maradandó/valós élményeket gyűjthetek és vihetek majd magammal. 

Ezért nagy duzzogva, de elfogadtam, ha már így vagyunk itt - testben, lélekben, szellemben. Egóval. Azóta érzem úgy, hogy a mozdulataim kezdik követni azt a mintát, amit fejben elképzelek. Igen, használom a figyelmem arra, hogy megnézzem, hogy egy lépés mitől lesz olyan, amilyen. Egy egyszerű karemelés mitől lesz kecses és lágy, vagy éppen mitől lesz erős. Figyelem és követem a rutinokat, és azt vettem észre, hogy a csodák így is megtörténnek. Nem mindig értem őket, de arra jutottam, hogy miért kéne mindent megérteni? Azért, hogy újabb rágcsálnivalót adjak magamnak, amivel újra elvihetem a figyelmem a jelenről?

Végül arra jutottam, hogy nekem ez tetszik. A NIA gyakorlatias módszer és hála ennek a gyakorlatiasságnak, úgy lehetek benne szabad, hogy csak a figyelmemnek azt a részét tartja ott, ami ahhoz kell, hogy létrehozzam az egyensúlyt és a szívem/lelkem legyen szabad, ezáltal boldog és elégedett. Minden helyzetben és minden korlát ellenére.  „

Sőtér Sarolta NIA és Pilates oktató

Csillagok.JPG

Szólj hozzá!


2012.07.18. 18:03 Magnóliások

Henna&croissant - Moszkva+a' table

Henna.India.jpgHogyan jött a henna? Nem tudom már. Egyszerűen csak csodaszép... Finom és figyelem felkeltő. Nem terjedt még el nagyon - sajnos... De miért? Pedig annyi érv szól mellette. Van annyira mutatós, mint egy Tattoo, és van benne annyi játék, hogy eltűnik és lehet vele újra bíbelődni. Rajzolni tervezgetni - újra tanakodni rajta. Megvan benne az az izgalom, hogy mindig lehet rajta változtatni. Lehet tökéletesíteni, áttervezni. Új technikát kipróbálni!

Számomra mindig vonzó, ha lehet valami új dolgon tanakodni.Henna.kéz.jpg

Így kezdtünk el tanakodni, hogy Fashion szekciónkat, melyben eddig csak a Sminktanfolyam felhasználóknak! kurzus foglalt helyet mivel bővítsük. Így jött a HENNA. Összehozott bennünket a jóssorsunk Anitával. Ami a dolog pikantériája - Anita nem hennafestő - polgári foglalkozását tekintve: komolyzenével foglakozik. Ez számára egy hobbi - melyhez mint egy gyakorló zenész - mélyen beleásta magát a témába, gyakorolt és gyakorolt - és tanul folyamatosan. Vele beszélgettünk ma egy isteni croissan + kávé mellett egy csoda helyen, a neve: a' table - a Moszkva téren. /Én vagyok már annyira öreg, hogy nekem soha nem lesz más neve!/

a-table-2.jpg

Mikor oda beléptünk - már akkor is tudtuk: varázslatos helyen csak varázslatosat lehet beszélgetni. Miről? Hát a szépségről, és a hennáról. A henna természetes anyag - és ez a Leány csak a nagyon természetes vöröses hennával dolgozik. Sokat tud a henna történelméről - az őt nagyon vonzotta. Ő csinálja és tanítja is -ellentétben a mondással! Nem tudjuk még, hogy mi jön ki belőle - de izgalommal várjuk magunk is.... Bízunk abban, hogy majd benneteket is meg fog az a sok lehetőség és szépség ami a henna festésben megvan!
Henna.jpg

Szólj hozzá!


2012.07.09. 10:50 Magnóliások

Gondolatok a Gerinctornáról...

Mi a gerictorna?

Manapság a legtöbb ember ülő munkát végez és előbb-utóbb észrevesz magán valamilyen gerinchez köthető problémát, panaszt, fájdalmat. A gerinctorna lényege ezen panaszok megelőzése, illetve enyhítése, megszüntetése.

Milyen jótékony hatásai vannak a gerinctornának?

A gerinctornán átmozgatjuk a teljes csigolyaoszlopot, feloldjuk a felbomlott izomegyensúlyt, vagyis megnyújtjuk a zsugorodott és erősítjük a gyengült izmokat. Fokozzuk a gerinc mozgékonyságát és ezzel párhuzamosan erősítjük a törzs izomzatát, valamint átmozgatjuk a gerinchez közvetlenül kapcsolódó végtagokat. Mindezek hatására többek között javulni fog a testtartásunk, visszanyerjük a gerinc fiziológiás görbületeit, kialakul egy úgynevezett izomfűző a törzsünkön, mely segíti megelőzni a gerincpanaszokat, és az esetlegesen fennálló gerincproblémák is enyhülnek.

gerinc1.jpg

 Kiknek ajánlott a gerinctorna és miért? (preventív és esetleges probléma után is ....)

Életmódunkból kifolyólag mindenkinek ajánlott a gerinctorna, akkor is, ha azon szerencsések közé tartozunk, akik még nem észlelnek magukon gerincpanaszokat. Nagyon sok gerincprobléma megelőzhető egy kis odafigyeléssel, éppen ezért nagyon nagy a gerinctorna preventív szerepe. Ugyanakkor enyhébb problémák kezelésére is nagyon jól használható. (A súlyos gerincpanaszok eleinte mindenképpen egyéni gyógytorna foglalkozást igényelnek.)

 Milyen elemeket ötvöz a Te gerinctornád?

Az én óráimon megtalálhatók az úgynevezett klasszikus gyógytorna gyakorlatok, melyeket Pilates elemekkel váltogatok, illetve kombinálok össze. A gyakorlatok pontos kivitelezése mellett hangsúlyt fektetek még a légzésre is, ami dinamikussá teszi a gyakorlatokat.

gerinc.jpg

 Milyen eszközökkel színesíted a Te gerinctornád?

Az órát a sokféle eszköz használata teszi változatossá. Ezen eszközök között megtalálható a fitball („nagy labda”), kézi súlyzók, a softball (kisebb méretű, rugalmas labda), valamint különböző erősségű szalagok is. A sokféle eszköz használatát a többféle testhelyzet teszi még színesebbé.

Kemény Márta - Gyógytornász

Hát ezért járunk mi Gerinctornára! :-) Amiről itt olvashattok: http://magnoliak.hu/felnotttanafolyamok/gerinctorna-felntteknek.html

Szólj hozzá!


2012.07.05. 19:03 Magnóliások

Csiki - csuki...gondolatok a tiszta szívről, gyerekekről és nyíltságról...

Kislány.jpgA gyerekek amíg pöttömkék - minden gondolatukat megosztják a környezetükkel biztosan, de lehet, hogy MINDENKIVEL. Mindent kibeszélnek arról, hogy látják a világot... Nagyon helyesek tudnak lenni! A minap - egy rendezvényen jött oda hozzám egy négyéves kisember - Noémi. Körülbelül egy óra leforgása alatt mindent megtudtam róla, hova jár oviba, kik a barátai és hogy kerül erre a rendezvényre. Rém vicces volt! Majd előkerült a mamája a még két tesójával - és egy irdatlan jót beszélgettünk a gyerekekről, és Noémiről. Kiderült, hogy náluk ez a nyíltság családi hagyomány, kivéve az egyik leányát, aki a többiek ellentéte - pedig egy "alomból" vannak a gyerekek! Úgy szeretnék találkozni Noémivel olyan 10 év múlva - és nagyon szeretném ha ugyanilyen nyitott, jó világlátású, tiszta szívű és bizalommal telt kis-felnőtt lenne!


Aztán minden kisember megnő - és megváltozik ez a természetes közlésvágy. Sajnos. De miért? Miért törvényszerű ez? Erre biztosan sok pszichológus már adott szakszerű választ! Ennek a kis irománynak nem is ez a célja! Szeretném ha valahogy konzerválni tudnánk ezeket az időket. Lehet azonban olyan helyzeteket teremteni, hogy bizonyos játékokkal a legzárkózottabb kis-felnőtt is megnyílik. Hogyan teremthetünk ilyen helyzeteket?


csapatépítés.jpg
Tereljétek össze a srácokat - 4-5 gyerek együtt már nagyon szuper - de minél többen vannak - annál nagyobb bulit lehet csinálni. Számtalan játék van - megosztok veletek itt egyet - ami nekem a saját színjátszós csapatunk előadásában nagyon tetszett:

A gyerekek körben leülnek. Van egy fő moderátor - aki elmutogat egy jelenetet. Pl.: egy fa elültetését, vagy egy kenyér sütését. Ezt elmutogatja a gyerekek közül az első játékosnak. A TÖBBIEK EZT NEM LÁTHATJÁK!!!! Utána az első játékos elmutogatja a másodiknak, majd így tovább. Az utolsó játékos elmesélni, hogy milyen jelenetet mutogatott el számára az előző játékos. GARANTÁLOM, hogy jól fogtok mulatni a végeredményen! Ha kipróbáljátok és készül belőle fotó KÜLDJÉTEK - info@magnoliak.hu

Bözskének és Máténak még számtalan ilyen játék van a tarsolyában. Ez ihlette az ötletet, hogy nyáron is heti rendszerességgel egy tematika köré - a tematika az UTAZÁS. Sok érdekes országot ismerhetnek meg a gyerekek hétről hétre - mindezt játékokkal. Részletek: http://magnoliak.hu/gyerekek-tanfolyamok/szinjatszos-jatszohaz.html

Provance.jpg

 

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása