HTML

Mi az élményház?

Minden ami élmény gyereknek és felnőttnek. www.magnoliak.hu

2012.11.04. 21:26 Magnóliások

Szülinap - kihelyezve...Majd a jótündérek mindent elrendeznek..

anna szülinap.JPGMa nálunk a szülinapok napja volt.. Két szülinap egy napon!. Az egyik egy bowling centrumban - a másik pedig egy laser clubban. Ez utóbbi fiús szülinap volt - és nagy létszámban lettek a srácok meginvitálva. Fiúk és Lányok vegyesen a 10-es évjáratból...

Jó szülőként beosztottuk - a délutáni program volt az enyém. Várakoztam a kocsiban. Persze a könyvem otthon maradt - így volt időm újra a hobbimnak élni - és figyeltem a járókelőket, ja és dumcsiztunk egy jót a férjemmel. Ez is az egyik hobbim - ha van rá idő és kedv. :)

Kik jöttek - mindenféle gyerekek, kis felnőttek és felnőttek is. Azt hiszem ez a program nem korhoz kötött. Ez amolyan versenyzős, stratégiai gondolkodású emberek játék a lehet. Én magam még nem játszottam - talán a gondolkodásmódomból hiányzik mindkettő - ami kellene hozz? :) Meglehet... Szerintem nem baj, ha valakiben ez megvan - de talán az sem olyan nagy tragédia, ha nincsen meg. Én elvagyok nélküle.

Sokat tanakodunk rajta, hogy mi mit kínáljunk a Műhelyben - ami egyedi - és mégis érdekes lehet a gyerekek számára. A Műhely nem játszóház és nagyon fontosnak tartjuk, hogy egyedit kínáljunk így is! Tapogatózunk egy éve keressük az igazit....Egy biztos, manapság nem szívesen szerveznek a családok szülinapi bulit. Rumli, mi legyen a kicsikkel és egyéb okok miatt - ami jó és rossz is egy kicsit. Jó az a házibuli életérzés - de "hancúros" - az egyszer biztos! 
Van egy jó kis csapatunk a Műhelyben: Bözske és Máté - fiatal színészek, sok érdekes dologgal foglalkoznak. A Műhelyben színjátszást oktattak a tavalyi évben - és lassan ebben az évben is elkezdjük.
Ők moderálnak egy amolyan másfélórát, ami nagyon sok érdekes játékkal, kellékekkel teli - csapatjátékos, vetélkedős, viccelődős idő. Nagy hahoták, futások, beszélgetések, kiabálások. A Műhelyfotókat látva - nem csoda, ha ezt nem akarjátok kedves Szülők az otthonotokban!  Ez a program már néhányszor volt a műhelyben - elmondhatom, nagy sikerrel!  A vége egy zsákbamacska - emlékeztek még gyerekkorotokból erre kedves szülők? Minden Lurkónak.... Szem nem maradt szárazon - és a padló sem! De a Műhelyben ez nem baj - éjjel jönnek a jótündérek és ott minden a helyére kerül! 
Ez ugye megint egy olyan VERSENGŐSSTRATÉGIÁS szerű - csak újragondolva.. :)

Aztán nagy terveink vannak: kézműves vonalon és gasztro vonalon - de erről még később.
Ami biztos, hogy csuda sütiket lehet díszíteni mostanság - és lehet ez egy jó kis program - én azon tanakodtam, hogy akár még nekünk felnőtteknek is! Kézműves szülinap - fókuszban az alkotás - de erről is majd hírelek...

Jó a szülinap otthon, de idegenben még jobb mostanában! Kutatunk tovább!

díszek.JPG

díszek.JPG

dísz könyök.JPG

lufi anna.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek


2012.11.03. 13:55 Magnóliások

Hosszú hétvégék.. Adventi vásárok - élmények és ajándékok..

Mindtömeg.jpgig fejtörést okoz számunkra, hogy merjünk-e a hosszú hétvégére programot szervezni merjünk-e?
Igen, mert egy-egy napot könnyebben adunk talán oda több napból magunkra...
Nem - mert a hétvége a családé! Örök dilemma a számunkra...
Aztán itt vannak a szabad napok - és nem áll üresen a Műhely. Bizony többen elszakadtok néhány órára otthonról - és nálunk töltitek a napot! Mi azon vagyunk, hogy hasznosan.. Most éppen a Kencekészítők és a Szappanfabrikálók dolgoznak, és közben néhány Lurkó Gyantár Berta Alkotóműhelyébe látogatott. Én nem vagyok a Műhelyben, de a híradásokból hallom - jó kis meleg hangulat uralkodik - és nagy a munka! Sok újdonság hat sok olyan résztvevőre, akik kipihenten érkeztek meg, - és tudásra szomjasan!
Christmas.shopping.jpgAztán tegnap volt lehetőségem bepillantani egy pláza ünnepnapi délelőttjébe. Én várakoztam a Lányomra - és közben - egy darabig nézelődtem. Sajnos én nem vagyok az az igazi vásárlós alkat. Hamar elunom..
Aztán fogtam magam, lehuppantam egy kanapéra - és figyeltem az embereket. Na ezt imádom! Kikapcsol! /Tudom, fura./
Nem fogjátok elhinni, de számtalan vásárló karácsonyi csomagokkal lépdelt el előttem.. Rá kell, hogy döbbenjek - ők a tudatosak és megfontoltak - és jól teszik! Nincs kapkodás - nincs tömeg - miért ne lehetne megvenni azt novemberben, amit az ember decemberben venne meg?!
Őszintén én azért ezzel soha nem tudtam azonosulni. Szeretem a karácsonyi készülődést, imádom az unalomig hallgatott karácsonyi dalokat, nagyon is rá tudok csodálkozni a dekorációkra a mai napig. Na nem mondom, ezt nem elsősorban plázákban szeretem megélni! Hanem kint - a vásárokban. Forralt borral, teával - és akár tömegben is. Várom nagyon.
Azt is hozzá kell, hogy tegyem, hogy az elmúlt években egyre jobban szeretek ezeken a vásárokon ténferegni, ajándékba pedig élményeket adni! Szerintem nincs annál jobb, mint amikor kapsz egy jó színházjegyet, vagy éppen egy jó kis kurzust ajándékba. Én azt hiszem ezt a legnehezebb megvenni.! (?)
Ez nem egy pulóver, amit leemelsz a polcról, elrakod a blokkot, hogy ha nem tetszik, majd lehessen cserélni!
Hanem tanakodsz - mit is szeret a másik? Gasztro vonalat, utazni, színházba járni, kézműves foglalkozásokon részt venni? És mikor: hét közben - vagy hét végén? Szóval a téma nem egyszerű, de ha eltalálod - egy NAGY NAGY egyedi ajándékot tudsz adni!!!! Ami tőled CSAK NEKI - és sugallja - te figyelsz rá, ismered őt! 
Én ezt preferálom már egy ideje - és fogom is még sokáig! Ezt én családi ajándékként is szoktam adni - az még nagyobb durranás tud lenni - ha sikerül! Az egy nehezebb dolog - több ember közös élményét megvásárolni - de többször sikerült már! Huh..
De egy biztos - adventi vásár most sem lesz nélkülem - bármennyire "giccses" vagy elavult! :)
karácsonyi vásárls.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: felnőtt


süti beállítások módosítása