HTML

Mi az élményház?

Minden ami élmény gyereknek és felnőttnek. www.magnoliak.hu

2012.08.18. 14:39 Magnóliások

Könnyebb vagy nehezebb az ismeretlennel...

Futás.jpgNagyon szeretünk különös dolgokat megismerni. Imádom az ismeretlen helyeket is felfedezni. A kedvenc foglalatosságom, ha elutazunk valahova - ott reggel felvenni a futócipőt és környéket úgy feltérképezni futás közben. Meggyőződésem, ahhoz, hogy kellő alapossággal megismerjünk egy helyet, egy embert, egy bármit - ahhoz közelség és idő kell és persze kellő nyitottság.

Persze azon is el lehet gondolkodni, hogy az ember miért éppen mindig az újat keresi? Miért nem elégszik meg a jól bevált dolgokkal maga körül. Biztosan vannak, akik az állandóság mentén élik az életüket, de mi nem.

Néha gondolkodom rajta közösen Dórival, itt a Műhelyben ezzel a mentalitással nem a nehezebb utat választjuk? Meggyőződésem, hogy annak tűnik, de sokkal izgalmasabb.
Ugrás.jpg
Elmesélek egy történetet: első NIA óra volt a Műhelyünkben. Nagyon vártam, mert volt már egy NIA-élményem, ami nem volt egyértelműen pozitív. De Saci megmutatta számomra egy új arcát ennek a mozgásformának. A tánc amúgy is kezd vonzó lenni számomra - de erről majd egy másik bejegyzésben. Az óráról PRÍMA érzetekkel jöttem ki.
Egyből elkezdtek cikázni a gondolataim. Ki az, aki ugyanilyen boldogan és megelégedetten jönne ki az óráról és nyitott kipróbálni valami egészen mást, mint amit más helyeken megszokott? Eszembe is jutottak néhányan, írtam a NIA-ról néhány embernek. Néhányan jönnek azóta is hétről -hétre. Aztán volt olyan történetem is - amikor valakit lebeszéltem róla. Na ez persze lehet, hogy badarság, mert soha nem lehet tudni kiből mit hoz ki egy új élmény. Közülük is volt már olyan vendégünk, aki eljött - és maradt - pedig nem gondoltam...
Jó, hogy sokan  nyitottak vagyunk az újra - mi pedig megkeressük a társainkat!

Úgyhogy maradunk a magunk által kialakított kaptafánál! Belevágunk még sok-sok ismeretlenben a közeljövőben. Ahogy egyre többen vagytok körülöttünk - nagyon hisszük, hogy mindenki számára találunk és kínálunk majd valami különlegeset. Már tudjuk, hogy sokan igényeljük azt, hogy legyen egy hely, ahol figyelnek ránk! Remélem, a Magnóliák Műhelye lesz ez a hely a számotokra!

Amire most nagyon készülünk: próbaóra Port de bras és ISHTA jóga, egy nyílt hét a mozgásóránkra és nyílt nap sok új program bemutatására gyerekeknek /ez utóbbi kettő, még nincs fent a honlapon, de írunk úgyis még róla!/. Reméljük, hogy sokan lesztek majd nyitottak az új dolgainkra.
nyitottság.jpg

Szólj hozzá!


2012.08.17. 19:15 Magnóliások

Láblógatós napok érkeznek... Milyen az, ha csöndben maradunk!

homok.jpgTudjátok, hogy Duna őrült vagyok! Imádom szeretem - koszos, piszkos - sokaknak félelmetes - de bizony mi fürdünk és sportolunk is benne. Most csodás - a víz alacsony és kijönnek a homokdűnék. Nincs annál jobb, mint bármilyen vízi eszközzel - kivéve gumimatrac - vízre szállsz és megkeresed a saját kis öblödet. Letáborozol, piknikezel - vagy csak sütkéreztek... Most ilyen napok várnak rám - Dóri pedig kiugrik egy kis tenger-nézésre pár napra - haverok+fanta+buli.... Szerintem ő is kikapcsol - úgy ahogy kell!

Aztán a másik nagy kikapcs nekem ha a családommal vagyok. Mióta a Műhely van - azért sokkal többet vagyunk együtt - de jó azért együtt lógni. Persze az az igazi, ha még a kutyánk is jön velünk Bundás. És itt a Dunán velünk van! Arany élete van - nincs kerítés, önállóan jár le fürdeni és kergeti az összes macskát -akik a környéken fellelhetőek.
Itt nem baj, ha szabadon lófrál.

Kutya+macska.JPGMost esett meg velünk, hogy én itt ülök és írok. Egyszer csak hatalmas ugatás a partról - lemegyek - az én kutyám és egy fehér cica acsarkodtak egymással szemben. A cica volt a keményebb - a gazdája monda, hogy ő bizony az én kutyámért aggódott. Én is, de nem tudom lebeszélni a cicaellenességről... Ezt a jelenetet 20 ember követte a parton. Lehet, hogy fogadásokat is kötöttek - ki fog nyerni?

Fura egy életmód ám ez a Műhelyesdi. Nyaralunk és kikapcsolódunk - de ezer dolog kavarog akkor is bennünk. Rengeteg új impulzus ér bennünket nap mint nap Ebből nem lehet csak úgy kimaradni - még a homok-dűnéken sem! De ez nem baj. Ez nem túlpörgés - hiszen abban már volt részem, felismerem - hanem valami folyamatos alkotásvágy. Jó most visszagondolni arra, hogy egy évvel ezelőtt ilyenkor még csak beszélgettünk valamiről - amit mostanra már töltögetünk élettel. Hála nektek és azoknak akik ebben velünk tartanak...

www.magnoliak.hu

nyár.jpg

Szólj hozzá!


2012.08.15. 15:49 Magnóliások

Miből lesz a cserebogár?

Zsuzsi - a SuziArtBag alkotója egy nagy kincs műhelyünknek. A workshop előtt megérkezik - leül, a gépeket "puccba" vágja. Vagy már megérkeztek az alkotni vágyó vendégeink - vagy szállingóznak. Előkerülnek az anyagok, minta - amit Zsuzsi már előre otthon elkészített - olyan ArtBag-esen. Aztán a precíz leírás vagy a pénztárcánál a szabásminta. Nem tudományosan - hanem még én is megértettem - pedig elhihetitek - ilyet közelről még soha, de soha nem láttam... Hazudta! Anyukám régen a Burdát - csak úgy nézegetésre meg-megvette. Na abban középen láttam mindig egy köteg barna papíron rajzokat -gyorsan ellapoztam onnan, mert egy kicsit "ijesztő" volt a számomra! :)

SuziArtBag.jpg

Az előkészületek megvannak és ekkor csapdába kerültem. Zsuzsi a vendégek előtt szépen halkan, és finoman, de némi határozottsággal a hangjában megkérdezte: " Akkor te is maradsz? " Mit lehet erre mondani? "ÖÖÖÖ sok a munkám" vagy" jaj maradnék nagyon, arra is készültem, de sajnos nincsen több varrógép"... IGENT mondtam... Már csak azért is,mert megláttam, egy MUFFIN-os rózsaszín anyagot és gondoltam, a lányom, aki éppen nyaralt, hogy örülne egy csoda-pénztárcának, amin az általa imádott MUFFINOK vannak. Mindent a gyerekért!

Nem untatlak benneteket a3muffinos.JPG részletekkel! Nem volt számomra egyszerű a helyzet, nincs gyakorlatom a varrásban, közben egy fél órára el kellett szaladnom, meg azért a Műhelyben mégiscsak valamiféle háziasszony vagyok.... De született valami - még ha nem is teljesen önállóan - de MEGCSINÁLTAM. A Luca örült nagyon - azóta hordozza mindenhova! MEGÉRTE!!!!

Ami viszont igazi nagy siker volt a számomra: a résztvevők elkészítettek egy-egy tárcát és nagyjából mindenki még magával vitt egy adag anyagot - egy másik tárcának!
És alkotás közben beszéltünk az anyagokról, az álmokról:ki mi mindent csinálna, ha a nap 48 óra lenne; kézműves vásárokról és sok mindenről. Elfogyott a limonádé és hiszem, aki eljött jó érzéssel és egy csodás pénztárcával térhetett haza!
Suzitatyó.JPG

Képek forrása: http://www.suziartbag.hu/ és www.facebook.com/magnoliakmuhelye

Szólj hozzá!


2012.08.14. 16:46 Magnóliások

Milyen egy vásár a garázsban - és miért boldog tőle mindenki?

garázsvásár1.jpgHúgom barátnője Orsi költözik. Nagyból kicsibe... Mi legyen a sok holmival, amit maximum bedobozolva vihetne tovább magával. Annak meg mi értelme? Így kitalálta, megszabadul tőlük. Sok - sok mindent Anya - otthonnak, Öregek otthonának ajánlott fel. Azonban marad sok értékes és szép tárgya - ami vevőért kiáltott! 

Népi megfigyeléseimet a látogatókról megosztom veletek:
Gyakorlatilag kevés volt azon látogatók száma, akik üres kézzel távoztak. Ha mást nem: egy üveg Grappa díszüvegben - a tulajdonos 15 évvel ezelőtti olaszországi útjáról. A Grappa ára 200 forint volt... A vevő ajándékba vette. :)

Aztán a gyakorlott garázsvásár látogató /gyGV/ volt! Én azt hiszem ez egyfajta hétvégi program az ő számukra. Ráadásul meg lehet ismerni rajta keresztül kis országunkat - hiszen nincs már olyan országrész, ahol ne szerveződnének ilyen vásárok. A gyGV bizony alkudott. DE mindenből. Mindegy, hogy az 200 forint vagy 1000 forint volt. Nagyobb összeget azért nem írok, mert őrá, erre a látogatótípusra jellemző volt, hogy nagy értékű dolgokat nem is vett.

Aztán voltak a megfontolt, helybeli látogatók /mHGV/. Eljöttek, körülnéztek. Hazamentek megebédeltek visszajöttek - elvittek két -három valamit. Aztán uzsonna - és utána újra ott voltak - ekkor már csak 1-2 dolog ment velük haza. Viccesek voltak - maguk is mulattak magukon, megfontolták és vitték! Nagyon aranyosak voltak ők a mHL csapat!

És ne feledkezzünk meg - az első magyarországi vagy NON GYAKORLOTT /NGYGV/ vásárlátogatóról. Ő volt az, aki bizony a nagyobb értékű tárgyakat vásárolta meg! Sokat morfondírozott, de kis tanakodás után megvásárolta - sok esetben alku nélkül! Ez a vásárló típus már járt ilyen vásárban, DE NEM ITTHON!!!! Cosmopolita szemlélettel bír és tájékozottság volt a jellemzője! Ők bizony az eklektikus stílusban berendezett lakásukat szerették volna feldobni egy-két egyedi darabbal!
Itt jött a meglepetés számomra! Több vásárló "ebből a típusból" ismerte a műhelyünk hobbi lakberendező kurzusát ... Jó érzés volt, hogy ismerték többen Dittát az Otthonkommandót és bennünket is.... 

Összefoglalásként - sokan voltak és szinte mindenki vitt valamit! Mindenki boldog volt az "ÚJ" szerzeményekkel és a tulajdonos is boldog volt, hogy másnak is örömöt okoz az, amit ő is valaha örömében vett... Jó volt sok boldog embert látni! 

78461218478671486_S1Z7859H_f.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása