HTML

Mi az élményház?

Minden ami élmény gyereknek és felnőttnek. www.magnoliak.hu

2012.07.26. 10:41 Magnóliások

Mi ez a sok ecset? Miért van a rúzs a fogamon? - Interjú Balla Katalin/Katushkával a Make up blog bloggerinájával.

fashion.jpg

Kezdetektől fogva nagyon szeretnénk a felnőtt kurzusainkban –egy „Fashion” szekciót kialakítani.
Miért tartjuk fontosnak? Azért mert nők vagyunk! Elrohanunk a mindennapokban – érdekel bennünket minden, amivel szebbé és vonzóbbá tehetjük magunkat magunknak, családunknak és nem túlzás talán – mindenkinek. A szépség belülről fakad – mondjuk sokszor. Minden, amit mi tudatosan „építünk” magunkra – az csak kiegészítheti ezt a belső ragyogást.
Ezen gondolatok mentén kezdtünk kutatásba, ki is lenne az a szakember, akit meghívhatunk a Műhelybe workshopot tartani. Kritérium volt számunkra: a szakmaiság és a megfelelő előadói készség. Ezt a kettőt Balla Katalin személyében találtuk meg.  Készítettünk egy rövid interjút Katával (Katushka) melyből kiderül, miért is fontos egy nő számára a smink és hogyan ismerjük ki magunkat a sminkanyagok erdejében.

Mióta érdeklődsz a „smink-tudomány” iránt?

Már kiskorom óta vonzott ez a világ. Pár éve megfogalmazódott bennem az igény, hogy ezt komolyabban is meg szeretném tanulni. Nagyon sokat kerestem, hogy megtaláljam a megfelelő tanfolyamot. Sikerült olyan tudást, termékismeretet elsajátítanom, amivel mindenképp több lettem.


make up.jpgTe sminkeled-e magadat – és ha igen, akkor mi határozza meg számodra, hogy milyen sminket készítesz magadnak?

Én egy igazi smink-fanatikus vagyok. Hétköznapokon mindig kisminkelem magam. Persze hétvégén ha otthon vagyok, akkor nem, de ha kimozdulok valamerre, akkor mindig kerül smink az arcomra. Az hogy mi határozza meg a napi sminkemet, az csakis a kedvemtől függ. Ha vidáman ébredek, akkor még a legextrémebb neo-rózsaszín rúzst is szívesen magamra kenem. Ilyenkor nem szoktam foglalkozni azzal, hogy ki mit gondol rólam, vagyis nem zavar ha valaki azt mondja, hogy „nappalra ez kicsit sok”. Csak az fontos hogy én jól érezzem magam.J Viszont ha „bal lábbal” ébredek, akkor inkább egyszínű, esetenként egyszerűbb sminket készítek magamnak.


Milyen az ideális smink-eszköz felszerelés? Mely eszközöket tekinted „kötelezőnek” minden nő számára?

Egy szép smink elkészítéséhez elengedhetetlenek a jó minőségű eszközök. Viszont ez nem azt jelenti, hogy feltétlen vagyonokat kell költeni egy egy ecsetre pl. csak tudni kell, hogy hol vegyük meg azokat. Én a legfontosabbnak az ecseteket tartom. Kötelezőnek tartom pl. az alapozó ecsetet, a szemhéj árnyaló ecsetet, satírozó ecsetet. Ezeken nagyon sok áll vagy bukik.

Rúzs.jpgMelyek azok a sminkanyagok (sminktermékek), melyek nem hiányozhatnak egy nő neszesszeréből?

Ami szerintem minden neszesszeren benne kell hogy legyen, az a szempillaspirál, egy szemceruza, szájfény, vagy egy natúr árnyalatú rúzs, esetleg pirosító, púder. Ennyi termékkel már nagyon sok mindent lehet kezdeni és még sok helyet sem foglal. Napközben általában azért szükség van a smink felfrissítésére és ezekkel a termékekkel ezt gond nélkül végre lehet hajtani.


Másképpen kell-e sminkelni magukat a várandósság ideje alatt?

Tévhit, hogy ha egy nő kisbabát vár, akkor árt magának és a babának azzal ha festi magát. Mivel nem vegyszerekről van szó, hanem teljesen bőrbarát, esetleg természetes anyagokról, nyugodtan sminkelhetik magukat!


Melyek egy nappali smink sajátosságai?

Ha nappali sminkről beszélünk, akkor nem kell erős sminkre gondolni. Én úgy szoktam megfogalmazni, hogy van is rajtunk smink, de olyan mintha mégse lenne. Apró trükkökkel kiemelhetjük azokat a részeket, amikre büszkék vagyunk, amiket szebbnek tartunk, pl. a szemünket, ajkainkat. Összehatásában mindenképp előnyére változik az arcunk, ha ügyesen használjuk a színeket és az eszközöket. 


Hogyan kezdje el valaki a sminkelés művészetét, ha még teljesen kezdő?

Először is tájékozódjon minél szélesebb körben a termékekről, technikákról, amiket a későbbiekben esetleg használni fog. Erre teljesen alkalmasak a blogok. Ha ennél több segítségre van szüksége, mert esetleg nincs elképzelése, hogy is álljon neki a sminkeléshez, akkor igénybe lehet venni külső segítséget, pl. tanfolyamokat. Ilyenkor a hölgyek elsajátíthatják az alap technikákat, megtanulhatják, hogy milyen színek állnak nekik jól, és  ezeket, hogy tudják elkészíteni bármikor otthon maguknak is. Ilyenkor a hangsúly a személyre szabottságon kell legyen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://magnoliak.blog.hu/api/trackback/id/tr594677691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása