HTML

Mi az élményház?

Minden ami élmény gyereknek és felnőttnek. www.magnoliak.hu

2012.07.09. 10:50 Magnóliások

Gondolatok a Gerinctornáról...

Mi a gerictorna?

Manapság a legtöbb ember ülő munkát végez és előbb-utóbb észrevesz magán valamilyen gerinchez köthető problémát, panaszt, fájdalmat. A gerinctorna lényege ezen panaszok megelőzése, illetve enyhítése, megszüntetése.

Milyen jótékony hatásai vannak a gerinctornának?

A gerinctornán átmozgatjuk a teljes csigolyaoszlopot, feloldjuk a felbomlott izomegyensúlyt, vagyis megnyújtjuk a zsugorodott és erősítjük a gyengült izmokat. Fokozzuk a gerinc mozgékonyságát és ezzel párhuzamosan erősítjük a törzs izomzatát, valamint átmozgatjuk a gerinchez közvetlenül kapcsolódó végtagokat. Mindezek hatására többek között javulni fog a testtartásunk, visszanyerjük a gerinc fiziológiás görbületeit, kialakul egy úgynevezett izomfűző a törzsünkön, mely segíti megelőzni a gerincpanaszokat, és az esetlegesen fennálló gerincproblémák is enyhülnek.

gerinc1.jpg

 Kiknek ajánlott a gerinctorna és miért? (preventív és esetleges probléma után is ....)

Életmódunkból kifolyólag mindenkinek ajánlott a gerinctorna, akkor is, ha azon szerencsések közé tartozunk, akik még nem észlelnek magukon gerincpanaszokat. Nagyon sok gerincprobléma megelőzhető egy kis odafigyeléssel, éppen ezért nagyon nagy a gerinctorna preventív szerepe. Ugyanakkor enyhébb problémák kezelésére is nagyon jól használható. (A súlyos gerincpanaszok eleinte mindenképpen egyéni gyógytorna foglalkozást igényelnek.)

 Milyen elemeket ötvöz a Te gerinctornád?

Az én óráimon megtalálhatók az úgynevezett klasszikus gyógytorna gyakorlatok, melyeket Pilates elemekkel váltogatok, illetve kombinálok össze. A gyakorlatok pontos kivitelezése mellett hangsúlyt fektetek még a légzésre is, ami dinamikussá teszi a gyakorlatokat.

gerinc.jpg

 Milyen eszközökkel színesíted a Te gerinctornád?

Az órát a sokféle eszköz használata teszi változatossá. Ezen eszközök között megtalálható a fitball („nagy labda”), kézi súlyzók, a softball (kisebb méretű, rugalmas labda), valamint különböző erősségű szalagok is. A sokféle eszköz használatát a többféle testhelyzet teszi még színesebbé.

Kemény Márta - Gyógytornász

Hát ezért járunk mi Gerinctornára! :-) Amiről itt olvashattok: http://magnoliak.hu/felnotttanafolyamok/gerinctorna-felntteknek.html

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása