HTML

Mi az élményház?

Minden ami élmény gyereknek és felnőttnek. www.magnoliak.hu

2012.07.05. 19:03 Magnóliások

Csiki - csuki...gondolatok a tiszta szívről, gyerekekről és nyíltságról...

Kislány.jpgA gyerekek amíg pöttömkék - minden gondolatukat megosztják a környezetükkel biztosan, de lehet, hogy MINDENKIVEL. Mindent kibeszélnek arról, hogy látják a világot... Nagyon helyesek tudnak lenni! A minap - egy rendezvényen jött oda hozzám egy négyéves kisember - Noémi. Körülbelül egy óra leforgása alatt mindent megtudtam róla, hova jár oviba, kik a barátai és hogy kerül erre a rendezvényre. Rém vicces volt! Majd előkerült a mamája a még két tesójával - és egy irdatlan jót beszélgettünk a gyerekekről, és Noémiről. Kiderült, hogy náluk ez a nyíltság családi hagyomány, kivéve az egyik leányát, aki a többiek ellentéte - pedig egy "alomból" vannak a gyerekek! Úgy szeretnék találkozni Noémivel olyan 10 év múlva - és nagyon szeretném ha ugyanilyen nyitott, jó világlátású, tiszta szívű és bizalommal telt kis-felnőtt lenne!


Aztán minden kisember megnő - és megváltozik ez a természetes közlésvágy. Sajnos. De miért? Miért törvényszerű ez? Erre biztosan sok pszichológus már adott szakszerű választ! Ennek a kis irománynak nem is ez a célja! Szeretném ha valahogy konzerválni tudnánk ezeket az időket. Lehet azonban olyan helyzeteket teremteni, hogy bizonyos játékokkal a legzárkózottabb kis-felnőtt is megnyílik. Hogyan teremthetünk ilyen helyzeteket?


csapatépítés.jpg
Tereljétek össze a srácokat - 4-5 gyerek együtt már nagyon szuper - de minél többen vannak - annál nagyobb bulit lehet csinálni. Számtalan játék van - megosztok veletek itt egyet - ami nekem a saját színjátszós csapatunk előadásában nagyon tetszett:

A gyerekek körben leülnek. Van egy fő moderátor - aki elmutogat egy jelenetet. Pl.: egy fa elültetését, vagy egy kenyér sütését. Ezt elmutogatja a gyerekek közül az első játékosnak. A TÖBBIEK EZT NEM LÁTHATJÁK!!!! Utána az első játékos elmutogatja a másodiknak, majd így tovább. Az utolsó játékos elmesélni, hogy milyen jelenetet mutogatott el számára az előző játékos. GARANTÁLOM, hogy jól fogtok mulatni a végeredményen! Ha kipróbáljátok és készül belőle fotó KÜLDJÉTEK - info@magnoliak.hu

Bözskének és Máténak még számtalan ilyen játék van a tarsolyában. Ez ihlette az ötletet, hogy nyáron is heti rendszerességgel egy tematika köré - a tematika az UTAZÁS. Sok érdekes országot ismerhetnek meg a gyerekek hétről hétre - mindezt játékokkal. Részletek: http://magnoliak.hu/gyerekek-tanfolyamok/szinjatszos-jatszohaz.html

Provance.jpg

 

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása