HTML

Mi az élményház?

Minden ami élmény gyereknek és felnőttnek. www.magnoliak.hu

2012.06.24. 22:01 Magnóliások

Duna, kutyák, délutáni alvás - nyári műhely ....

India.tömeg.jpgNagyon csöndes - igazi meleg hetünk volt az elmúlt hét. Tanakodunk rajta, hogy mi lehet az ami ebben a melegben felcsigázhatja a hozzánk -online vagy ténylegesen ellátogató sokaságot.Vajon több idő van az érdekes programokra nyáron? Vagy munka után mindenki inkább hazarohan - hogy kipihenje a meleget? Vagy munka után mindenki a strandra szalad? Vagy van akinek a nyár megfelelőbb időszak arra, hogy kipróbáljon dolgokat? Első nyara a mi kis műhelyünknek, úgyhogy nem tudjuk mitévők legyünk - csak szeretnénk eltalálni azt, mi is lehet igazi nyári tevékenység nektek? 

fürdés a folyóban.jpgMa ezen tanakodtam a kismarosi Duna-parton. Ültem egy teraszon, néztem a vizet. Rengetegen jöttek mentek ott ahol én voltam. Kicsik, nagyok, fiatalok, szerelmesek, kisbabák és nagyobbacskák. Mindenki ment a "Dunának". :) Nem csoda - ma már sokkal elviselhetőbb volt a meleg - de azért jól esett a víz mellett. Nagyon érdekes a Dunán lenni. Ott senki nem nézi rossz szemmel, ha kutya macska a kicsi baba mellett a vízben ücsörög. Bevillantak itt-ott látott indiai képek. Gyerekek, felnőttek, bikák, elefántok és egyéb állatok együtt a vízben. Nők, akik ruhát mosnak - és mindenki egy helyen a Gangeszbe. A gyerekek viháncolnak - és mindenki mosolyog. Ezt láttam ma a Duna parton is.  Ebéd után pedig még szunyókáló családfőket, tollasozó apukákat és leányokat. 


Egy biztos, mindenki fáradtan érkezett - velünk együtt - és egy kis vizezés után vidáman távozott!

Azt leszögezhetjük. Nyáron a hétvége jó időben a természeté - de hét közben, jól eshet felnőttnek és gyereknek egyaránt, ha érdekes dolgokat csinálhatnak! Így megkezdjük a hetet - és szervezzük tovább - a táskás workshopot, a gyerek számára fejlesztő programjainkat , érdekes mozgásórákat felnőtteknek, ismeretterjesztő programokat a kismamáknak. Mivel klimatizáltak vagyunk - ezért reméljük, lehetünk majd OÁZIS azoknak, akik hozzánk benéztek. Azt garantáljuk, érdekességben nem lesz hiány!

Műhelylátogatás.jpg

Szólj hozzá!


2012.06.19. 22:29 Magnóliások

Érzések és élmények

Illusztráció1.jpgA hallgatásunknak egyetlen oka van - az időhiány. Fantasztikus dolgok történtek velünk az elmúlt napokban. Igazából annyi csoda, hogy a legjobb csak nézni és megfigyelni a dolgokat szépen halkan. Miért? Mert fantasztikus látni, hogy valamit kigondoltunk - egy kitűnő pedagógussal, aki kidolgozva a részleteket, megvalósítja a gyerekekkel - és egyszer csak megvan az eredmény - ami bámulatos. A művek szépsége miatt is, de számunkra a legnagyobb meglepetés az volt, amikor a gyerekek a kezükbe megfogták a mesekönyvüket és látták, hogy a saját képeik ott életre keltek... A szöveg és a kép együttese furcsán hatott mindenkire! Az is fontos, hogy az elkészült képek pedig keretre fellógatva ott voltak a könyvecskék mellett. "Akkor hogyan is került bele? Oda - amit rajzoltam? " - sok Lurkón ezt láttuk az adott pillanatban. Ami szintén nem volt utolsó élmény, hogy sikerült IGAZI kiállítási hangulatot teremtenünk: megnyitóval, fellógatott képekkel, névtáblákkal - és sok vidám családdal!

Ez a szombati kiállítás számunkra több volt mint egy rendezvény. A Műhelyünk ezzel az első kurzussal kezdett életre kelni 2011 novemberében. Az a 9 család - akiknek a gyermekei hétről hétre jöttek hozzánk alkotni - Gyantár Bertával az Ürömi iskola Művésztanárával - nagyon közel kerültek hozzánk. Voltak mindig további gyerekek, akik jöttek alkottak, de a rendszerességet nem tudták vállalni. Ők is nagyon sok szépet alkottak! De a Magnóliás kurzusok minden esetben igyekeznek célokat kitűzni, hogy a résztvevők érezzék azt, hogy merre van a fejlődés útja.

Ez az első igazi kézzel fogható cél volt az életünkben.

Folytatjuk a közös munkát - nyáron is alkotunk tovább - keddi napokon. Részletek: http://www.magnoliak.hu/gyerekek-tanfolyamok/nyari-alkotomhely-gyantar-bertaval.html

Illusztráció6.jpgIllusztráció2.jpgIllusztráció5.jpgIllusztráció3.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása